thomas deckker architect
architecture
publications
education
contact by email:
architecture
Thomas Deckker Architect: Project for a Penthouse, London
Some Nice Ideas for a Penthouse
2015
Thomas Deckker Architect: Project for Private Houses and a Tenement, Dundee
Some Nice Ideas for Dundee
2013
Thomas Deckker Architect: Offices for a Brazilian Company, London
Offices for a Brazilian Company
London
2011-12
Thomas Deckker Architect: Duval Renovation, Brasília
Duval Apartment Renovation
Brasília, Brazil
2009-10
Thomas Deckker Architect: landscape urbanism, Abu Dhabi
Some Nice Ideas for Abu Dhabi
2010
Thomas Deckker Architect: 2 Development Studies, London
2 Development Studies
London
2004
Thomas Deckker: Magalhães House
Magalhães House
QL18, Brasília, Brazil
1997 - 2001
Thomas Deckker: Moore House Project
Moore House Project
Algarve, Portugal
1994-95
superquadra model
Superquadra Penthouses
Brasília, Brazil
1993 - 2001
Thomas Deckker: Magalhães
Project
Magalhães Project
QI26, Brasília, Brazil
1993
Magalhães Project Ground Floor Plan
➲ Plans
Magalhães Project Perspective 1
➲ Design Development

Thomas Deckker: Thompson House
Thompson House Project
Cambridge, England
1992
Thomas Deckker: Camara Municipal Competition Entry 1989
3 Competition Entries for Brazil
1989-90
Thomas Deckker Architect: 'Brasília' Table
'Brasília' Table
1990
Thomas Deckker: Soares Apartment Renovation
Soares Apartment Renovation
Brasília, Brazil
1987
Thomas Deckker: Moore House
Moore House
Gerrards Cross, England
1984-87
Thomas Deckker: Magalhães Project
presentation drawing: axonometric
Thomas Deckker: Magalhães Project
presentation drawing: floor plans
Magalhães Project
The first commission for the Magalhães House was on a steeply sloping site overlooking the lake and parliament buildings on the opposite shore.

The house was designed to make the most of this view without compromising its use as a family house. The lower floor contained a kitchen, garage and service quarters; the ground floor, an entrance hall and childrens roooms; the first floor; the living room and parents room; and on the roof a shaded terrace.

The central spine of the house was a wooden wall (top), later to be realised in the completed Magalhães House.