thomas deckker architect
architecture
publications
education
contact by email:
architecture
Thomas Deckker Architect: Project for a Penthouse, London
Some Nice Ideas for a Penthouse
2015
Thomas Deckker Architect: Project for Private Houses and a Tenement, Dundee
Some Nice Ideas for Dundee
2013
➲ Houses and a Tenement
➲ Studio in Blackness
➲ Rural Workshop
➲ House inspired by Tower Houses
➲ Stochastic Garden
Thomas Deckker Architect: Offices for a Brazilian Company, London
Offices for a Brazilian Company
London
2011-12
Thomas Deckker Architect: Duval Renovation, Brasília
Duval Apartment Renovation
Brasília, Brazil
2009-10
Thomas Deckker Architect: landscape urbanism, Abu Dhabi
Some Nice Ideas for Abu Dhabi
2010
Thomas Deckker Architect: 2 Development Studies, London
2 Development Studies
London
2004
Thomas Deckker: Magalhães House
Magalhães House
QL18, Brasília, Brazil
1997 - 2001
Thomas Deckker: Moore House Project
Moore House Project
Algarve, Portugal
1994-95
superquadra model
Superquadra Penthouses
Brasília, Brazil
1993 - 2001
Thomas Deckker: Magalhães Project
Magalhães Project
QI26, Brasília, Brazil
1993-95
Thomas Deckker: Thompson House
Thompson House Project
Cambridge, England
1992
Thomas Deckker: Camara Municipal Competition Entry 1989
3 Competition Entries for Brazil
1989-90
Thomas Deckker Architect: 'Brasília' Table
'Brasília' Table
1990
Thomas Deckker: Soares Apartment Renovation
Soares Apartment Renovation
Brasília, Brazil
1987
Thomas Deckker: Moore House
Moore House
Gerrards Cross, England
1984-87
Thomas Deckker Architect: Project for a Studio in Blackness, Dundee
Thomas Deckker Architect: Project for a Studio in Blackness, Dundee
Design Sketch
Studio in Blackness

The Blackness Conservation Area includes beautiful late-19th century and early-20th century mill buildings, now fallen into disuse but with ruin exacerbated by poor planning policies for what is supposed to be the 'Blackness Conservation Area'. This study was for a studio which would be equal in strength of character to the surrounding buildings.

Thomas Deckker: Victoria Mill, Dundee 2012
Victoria Mill, Dundee
photograph © Thomas Deckker 2012

Thomas Deckker Architect: Project for a Studio in Blackness, Dundee
Thomas Deckker Architect: Project for a Studio in Blackness, Dundee
Design Sketch
I proposed that the north-light roofs be supported by 2 sets of steel columns: a row of thin columns separating the circulation area form the work area, and a row of 'T' shaped columns, less frequent but larger, in the work area.

Thomas Deckker Architect: Project for a Studio in Blackness
Thomas Deckker Architect: Project for a Project for a Studio in Blackness, Dundee
Design Sketch
This sketch shows 2 important parts of the design linked together: a large window to break down the barrier between inside and outside, to give a public face to the work carried out inside, and a sequence of spaces from the entrance door into the studio, passing the staircase to the upper floor.

Thomas Deckker: Victoria Mill, Dundee 2012
Victoria Mill, Dundee
photograph © Thomas Deckker 2012